Hoe werkt het moordonderzoek?

Realistisch politiedossier voor een online moordspel

Moordzaak oplossen

Tijdens een moordzaak ga je alleen of met een team een realistische cold case oplossen. Je krijgt toegang tot het online dossier en de database. Naast de online omgeving kun je aanvullend het fysieke dossier via post bestellen. Je kunt niet alleen het fysieke dossier bestellen. Je hebt namelijk altijd de online database nodig voor het opzoeken van camerabeelden, verdachten en kentekens.

Deelnemers moordonderzoek

Een moordspel is geschikt om zelfstandig of met een team op te lossen en kan besteld worden voor groepen t/m 100 personen. Je bestelt het moordspel voor het aantal personen dat deelneemt aan het onderzoek. Na het plaatsen van de bestelling ontvang je een link waarmee de deelnemers hun eigen inloggegevens kunnen aanmaken voor toegang tot het politiedossier en de database. Ook wanneer je in teams of met minder computers werkt, adviseren wij voor het aantal deelnemende personen te bestellen. Hierdoor kan een deelnemer ook tussendoor even snel iets op een mobiel opzoeken en hoeft niemand op elkaar te wachten.

Zelfstandig of in teams

Aangezien iedere deelnemer toegang tot hetzelfde dossier heeft, kun je zelf bepalen of iedere deelnemer zelfstandig aan het moordonderzoek werkt, de hele groep samenwerkt of dat je de groep in teams verdeelt. Hierdoor kun je ook een competitie-element toevoegen. Welk team weet als eerste de dader te ontmaskeren?

Een verhoor met een getuige in de database tijdens moordspel

Benodigdheden moordzaak

Een computer, laptop of iPad met internetverbinding, bij voorkeur voor iedere deelnemer een eigen apparaat. Je kunt ook een mobiele telefoon gebruiken voor het opzoeken van informatie in de database. Voor het bekijken van de verhoren, camerabeelden en het lezen van het online dossier, adviseren wij gebruik te maken van een apparaat met een groter scherm.

Duur moordonderzoek

De duur van een moordonderzoek is mede afhankelijk van het aantal deelnemers en of de deelnemers onderling overleggen. Wanneer je met 12 personen aan een moordzaak werkt en het materiaal verdeelt, ontdek je sneller de dader dan wanneer je met 2 personen bent. Meer informatie over de duur staat aangegeven bij iedere moordzaak.

Plattegrond plaats delict

Inhoud moorddossier

Het online dossier bevat alle informatie die je voor het onderzoek nodig hebt. In het dossier staan de verhoren met de getuigen en verdachten, het bewijsmateriaal, processen-verbaal, plattegrond, lijkschouwingrapport en foto's. In de database kun je zoeken naar personen, kentekens, camerabeelden en bewijs. Wanneer je de naam van een bedrijf tegenkomt, kijk je op de website van het bedrijf voor meer informatie.

Bestellen moordzaak

Je kunt een moordzaak bestellen door een online dossier of een fysiek dossier te bestellen. Of je kiest voor een moordzaak voor groepen (5 - 100 personen mogelijk). Na het invullen van het bestelformulier en het verzorgen van de betaling, heb je direct toegang tot het online politiedossier en de database.

Moordspel dossier

Dossier via post

Wanneer je kiest voor een dossier voor groepen, staat in het bestelformulier de vraag of je ook het fysieke dossier wenst te ontvangen. Wanneer je hier kiest voor JA, verschijnt er een nieuw veld. Vul hier een getal in om aan te geven hoeveel dossiers je wenst te ontvangen. De prijs van het fysieke dossier wordt automatisch in de totaalprijs verwerkt. Bestellingen op werkdagen voor 13:00 uur ontvangen en betaald, worden dezelfde dag verzonden.

Beschikbaarheid

Een moordonderzoek kan 7 dagen per week, 24 uur per dag plaatsvinden. Jij beslist wanneer je met het onderzoek start en of je de moordzaak in een avond of verdeeld over meerdere dagen gaat oplossen. Je hebt 3 maanden toegang tot het dossier en de dataabase of tot je de zaak hebt volbracht. Heb je geen tijd gehad om het moordonderzoek af te ronden? Stuur ons een e-mail en wij verlengen kosteloos de toegang.

Moordspel ontvoering slachtoffer

Betaalmogelijkheden

Je kunt de bestelling betalen via iDeal, factuur of Paypal. Bij betalingen via iDeal en Paypal wordt de toegang direct automatisch geactiveerd. Bij betaling via factuur dient het bedrag eerst op onze rekening te staan voor wij het account activeren. Betalingen via factuur worden alleen op werkdagen gecontroleerd. Voor betaling via Paypal worden de aanvullende kosten van Paypal in rekening gebracht.

Moordzaak in België

Een moordzaak kan ook in België plaatsvinden. Een moordzaak in België werkt hetzelfde als in Nederland.

Online dossiers

Fysieke dossiers

Dossiers groepen

Nationaal Burger Recherche Dienst

Bij de Nationaal Burger Recherche Dienst (NBRD) kun je als burger een realistische moordzaak oplossen. Je ontvangt toegang tot de online crime database met het dossier, foto's, lijkschouwingsrapport en video's van verhoren en beveiligingscamera's. Het is tevens mogelijk het online dossier inclusief het fysieke dossier via post te bestellen. Je kunt een moordzaak 7 dagen per week en 24 uur per dag starten door je aan te melden voor een moordzaak.


NBRD

ADRES
Staverenstraat 19-9
7218CJ Deventer

+31 (0)88 408 0888
info@nbrd.nl
Ma-Vr: 10.00 - 16.00 uur
KVK: 34225604


Neem contact op