Veelgestelde vragen

 • Veelgestelde vragen Solo moordzaken
 • 1. Kunnen wij een moordzaak op afstand oplossen?


  Ja dit is geen probleem. Iedere deelnemer ontvangt eigen inloggegevens waarmee hij vanuit zijn eigen locatie kan inloggen. Iedere deelnemer krijgt ook het volledige dossier te zien. Hierdoor zou je er ook voor kunnen kiezen om het moordonderzoek niet gezamenlijk te volbrengen, maar een competitie-element toe te voegen. Houd er wel rekening mee dat een moordonderzoek langer duurt wanneer de deelnemers onderling niet overleggen met elkaar. Je kunt uiteraard ook gezamenlijk vanuit dezelfde locatie een moordzaak oplossen of bijvoorbeeld als tweetal gezamenlijk met één account inloggen.

 • 2. Kan ik twee verschillende moordzaken tegelijk bestellen?


  Wanneer je twee verschillende moordzaken tegelijk wenst te bestellen, doe dit dan met twee verschillende e-mailadressen. Wanneer je twee verschillende moordzaken op hetzelfde e-mailadres bestelt, krijg je ook de informatie en bewijsmaterialen van de twee moordzaken tegelijk te zien. Dit kan tijdens het moordonderzoek voor veel verwarring zorgen. Je kunt daarom beter twee verschillende accounts aanmaken.

 • 3. Waar kan het onderzoek plaatsvinden?


  Het onderzoeken van een moordzaak vindt in principe bij jou thuis of op een door jou gekozen locatie plaats. Dit kan dus overal in Nederland én België. Voor het onderzoeken van een moordzaak dien je te beschikken over een computer of iPad met internetverbinding. Gedurende het onderzoek dien je in te loggen op onze online crime database. Om deze reden dien je te beschikken over een internetverbinding gedurende het onderzoek.

 • 4. Met hoeveel personen kunnen wij een moordzaak oplossen?


  Een moordzaak kan alleen of met een team opgelost worden. De moordzaken zijn geschikt voor teams t/m 12 personen en kunnen besteld worden door groepen t/m 100 personen. Groepen van meer dan 12 personen worden dus verdeeld in meerdere teams. Aangezien iedere deelnemer eigen inloggegevens ontvangt kun je de teams volledig naar wens indelen. Je kunt ervoor kiezen om deelnemers individueel te laten spelen, tweetallen te maken of de groep juist in grotere teams te verdelen. Het is ook mogelijk een competitie-element toe te voegen.

 • 5. Ik heb geen factuur via e-mail ontvangen, wat nu?


  De automatisch via e-mail verzonden orderbevestiging is tevens de factuur van jouw bestelling. De betaalgegevens staan in de verzonden e-mail. Controleer voor de zekerheid ook de spamfolder. Het komt helaas wel eens voor dat een internetprovider de automatisch verzonden bevestiging/factuur weigert. Neem in dit geval contact met ons op.

 • 6. Kunnen de deelnemers los van elkaar aan het moordonderzoek werken?

  Aangezien iedere deelnemer eigen inloggegevens ontvangt, kun je zelf bepalen of de deelnemers individueel, in teams of als één team aan het moordonderzoek werken. De deelnemers kunnen dus los van elkaar aan het moordonderzoek werken. De deelnemers dienen wel op hetzelfde moment aan het moordonderzoek te werken. De bestelling geldt namelijk als één moordonderzoek en de toegang tot het dossier is voor 3 maanden of tot de dader is gevonden. Wanneer de dader door een deelnemer is gevonden, wordt na enige tijd de toegang tot het dossier afgesloten voor alle deelnemers.

 • 7. Hoe lang duurt een moordonderzoek?

  Hoe lang het moordonderzoek gemiddeld duurt staat telkens bij de moordzaak aangegeven. Hoe lang je daadwerkelijk met het onderzoek bezig bent is afhankelijk van hoe snel jij de informatie leest, of de deelnemers onderling met elkaar de bevindingen bespreken en hoe snel jij de aanwijzingen kunt vinden en de bewijsmaterialen kunt onderzoeken. Dit verschilt daarom per persoon. Een team van 1 t/m 4 personen kan een moordzaak in een avond oplossen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit over meerdere avonden of zelfs weken te verdelen. Je krijgt in eerste instantie drie maanden toegang tot de online crime database of tot je de zaak hebt volbracht. Mocht het even niet uitkomen om aan het moordonderzoek te werken, kun je altijd contact met ons opnemen en wij verlengen kosteloos de toegang tot het dossier en de online crime database.

 • 8. Kan het moordonderzoek ook gezamenlijk worden volbracht?


  Dit kan zeker. Je kunt de toegang tot de database met anderen delen. Wij adviseren om op niet meer dan vier verschillende locaties met hetzelfde account in te loggen.

 • 9. Heb ik internet nodig?


  Aangezien je voor het onderzoeken van de moorden dient in te loggen op onze online crime databank, heb je inderdaad internet nodig gedurende het moordonderzoek.

 • 10. Hoe kan ik mijn bestelling betalen?


  Bij het plaatsen van een bestelling krijg je de mogelijkheid de bestelling via iDeal, Paypal of factuur te betalen. Wanneer je kiest voor iDeal kun je direct via internetbankieren het bedrag betalen. De keuze Paypal verwijst je door naar de Paypal betaalpagina. Wanneer je kiest voor het betalen via factuur ontvang je direct na het verwerken van de bestelling een bevestiging en factuur via e-mail. Wanneer de betaling is voldaan en verwerkt door onze backoffice, krijg je toegang tot de online database met hierin de digitale dossiers. Je ontvangt een e-mail wanneer de toegaing is geactiveerd.

 • 11. Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?


  Wanneer je slechts toegang tot de digitale dossiers bestelt, heb je na verwerking van de betaling direct toegang tot de digitale dossiers. Bestellingen van de fysieke dossiers worden op werkdagen verwerkt en verzonden. Bestellingen die wij voor 13:00 uur op een werkdag hebben ontvangen worden dezelfde dag verzonden. Onze pakketten worden binnen Nederland met track & trace verzonden. Wanneer de dossiers zijn verzonden ontvang je hiervan een bevestiging via e-mail.

 • 12. Wat heb ik nodig voor een moordonderzoek?


  Voor een moordonderzoek dien je te beschikken over een computer of iPad met internetverbinding. Gedurende het onderzoek dien je in te loggen op onze online crime databank. Om deze reden dien je te beschikken over een internetverbinding.

 • 13. Worden er verzendkosten in rekening gebracht voor het fysieke dossier?


  Voor het versturen van het fysieke dossier binnen Nederland wordt ¬ 3,95 aan verzendkosten in rekening gebracht. Voor het verzenden naar België worden de PostNL verzendkosten in rekening gebracht.

 • 14. Kan ik alleen het fysieke dossier bestellen, zonder toegang tot de crime database?


  Nee dit is niet mogelijk. Voor het oplossen van de moordzaak heb je toegang tot de crime database nodig.

 • 15. Mag ik de dossiers houden?


  Je kunt de dossiers inderdaad houden. Deze hoeven niet geretourneerd te worden.

 • 16. Is dit vergelijkbaar met andere aanbieders voor het oplossen van een moordzaak?


  Wij hebben nog geen andere aanbieder ontdekt die een vergelijkbaar moordonderzoek aanbiedt. Er zijn wel andere aanbieders van moordzaken. Deze zijn uiteraard ook erg leuk om te doen. Onze moordzaken zijn echter volledig gebaseerd op de werkelijkheid. Wanneer je een nieuw misdrijf of incident ontdekt, is hiervan waarschijnlijk ook een dossier via de crime database op te zoeken of op te vragen. Wanneer je een persoon ontdekt, kun je het profiel van deze persoon opvragen. Wanneer je de naam van een bedrijf ontdekt, heeft het bedrijf ook een website en kun je vaak zelfs contact met het bedrijf opnemen voor aanvullende informatie.

 • 17. Wat ontvang ik met het fysieke dossier?


  Wanneer je naast toegang tot het digitale dossier ook het fysieke dossier hebt besteld, ontvang je het dossier via post thuis. In het dossier zitten de processen-verbaal, verhoren, bewijsmaterialen en informatie.

 • 18. Kan een moordzaak met een iPad of smartphone volbracht worden?


  Tijdens het onderzoek kun je gebruikmaken van een iPad met wifi of 4G verbinding. Wij raden het af om alleen maar gebruik te maken van een smartphone aangezien het scherm hiervan te klein is om de volledige crime database goed in beeld te krijgen.

 • 19. Is er een rechercheur beschikbaar voor het beantwoorden van vragen?


  Gedurende het onderzoek heb je toegang tot een hulp-pagina. Hier kun je een lijst met tips vinden mocht je ergens niet uitkomen. Tevens staat hieronder een lijst met de uiteindelijke oplossingen van alle losse onderdelen van het onderzoek.

Nationaal Burger Recherche Dienst

Bij de Nationaal Burger Recherche Dienst (NBRD) kun je als burger een realistische moordzaak oplossen. Je ontvangt toegang tot de online crime database met het dossier, foto's, lijkschouwingsrapport en video's van verhoren en beveiligingscamera's. Het is tevens mogelijk het online dossier inclusief het fysieke dossier via post te bestellen. Je kunt een moordzaak 7 dagen per week en 24 uur per dag starten door je aan te melden voor een moordzaak.


NBRD

ADRES
Staverenstraat 19-9
7218CJ Deventer

+31 (0)88 408 0888
info@nbrd.nl
Ma-Vr: 10.00 - 16.00 uur
KVK: 34225604


Neem contact op