Moordzaken blog


Hieronder kun je onze blogartikelen lezen over het oplossen van een moordzaak en alles dat hiermee te maken heeft. Denk jij het in je te hebben om zelf een moord op te lossen? Bekijk dan de Online openstaande moordzaken of de openstaande moordzaken met dossier

Een moorddossier een cadeaubon voor een moordspel

Wil jij een moordzaak cadeau geven? Bestel een cadeaubon. De ontvanger kan met de bon zelf een account aanmaken en het moordspel op elk gewenst moment starten. Je kunt ook het fysieke dossier met de cadeaubon bestellen. Je ontvangt het dossier dan inclusief envelop.

Lees meer

Het echtpaar Ray en Faye Copeland

De meeste moorden worden door een enkele moordenaar gepleegd. Maar in enkele van de gevallen blijkt het te gaan om een partnerschap tussen geliefden, vrienden of zelfs familieleden.

Lees meer

Een plaats delict onderzoek

Op 3 januari om 08:00 uur schrikken de bewoners van de Jan van Korenstraat wakker van een luide knal. Even later volgt er een tweede. Een grote groep verzamelt zich buiten om te kijken wat er aan de hand is. De knallen komen uit het huis van meneer De Vries. Mevrouw Bakker is al met haar mobiel 112 aan het bellen.

Lees meer

Signalen van een seriemoordenaar in de kindertijd

Iemand wordt niet zomaar ineens een seriemoordenaar. Vaak heeft een seriemoordenaar als kind al antisociaal gedrag vertoond. Uit onderzoek is gebleken dat een moordenaar in zijn jeugd vaak te maken heeft gehad met kindermishandeling, neurologische stoornissen en/of psychiatrische ziekten.

Lees meer

Forensisch onderzoekers op een plaats delict

Moord is voor de meesten een ondenkbare daad, maar het motief voor het plegen van een moord begint over het algemeen vanuit een emotie. Wanneer we het echter hebben over de motieven van seriemoordenaars, is het een heel ander verhaal.

Lees meer

Handen op een laptop

Je hebt vast weleens van het “Dark web” gehoord; een onderdeel van het web dat niet zomaar bereikbaar is en wat veel mensen associëren met illegale activiteiten. Maar wat is het dark web precies? En in hoeverre vinden hier ook daadwerkelijk illegale activiteiten op plaats?

Lees meer

Nationaal Burger Recherche Dienst

Bij de Nationaal Burger Recherche Dienst (NBRD) kun je als burger een realistische moordzaak oplossen. Je ontvangt toegang tot de online crime database met het dossier, foto's, lijkschouwingsrapport en video's van verhoren en beveiligingscamera's. Het is tevens mogelijk het online dossier inclusief het fysieke dossier via post te bestellen. Je kunt een moordzaak 7 dagen per week en 24 uur per dag starten door je aan te melden voor een moordzaak.


NBRD

ADRES
Staverenstraat 19-9
7218CJ Deventer

+31 (0)88 408 0888
info@nbrd.nl
Ma-Vr: 10.00 - 16.00 uur
KVK: 34225604


Neem contact op