Hoe werkt een onderzoek?


Realistisch politiedossier voor een online moordspel


Moordonderzoek

Tijdens een moordonderzoek ga je met behulp van het politiedossier een cold case oplossen. Je onderzoekt de bewijsmaterialen, leest de politieverhoren en gaat op zoek naar de connectie tussen de slachtoffers om de dader te ontmaskeren.


Deelnemers

Een moordzaak is geschikt om zelfstandig of met een team t/m 12 personen te volbrengen. Het is tevens mogelijk het moordonderzoek op afstand te doen. Iedere deelnemer ontvangt een eigen account met toegang tot het volledige online dossier. Een moordzaak is te boeken voor 1 t/m 4 personen, 5 t/m 8 personen of 9 t/m 12 personen.


Grote groepen

Voor groepen van meer dan 12 personen bestel je een 2e of 3e etc. moordzaak. Deze aanvullende bestellingen dienen wel telkens op een ander e-mailadres besteld te worden aangezien het e-mailadres waarmee besteld wordt, direct één van de accounts is voor toegang tot het dossier. Je kunt ervoor kiezen om de deelnemers gezamenlijk te laten onderzoeken, in groepjes in te delen, individueel te laten onderzoeken of een competitie-element toe te voegen en dus tegen elkaar te strijden.


DUUR

De duur van een moordzaak is mede afhankelijk van het aantal deelnemers en of de deelnemers onderling overleggen. Wanneer je met 12 personen aan een moordzaak werkt, ontdek je waarschijnlijk sneller de dader dan wanneer je met 2 personen bent. Meer informatie over de duur staat aangegeven bij de moordzaak.


Inhoud moorddossier

Het digitale politiedossier bevat alle informatie die je voor het onderzoek nodig hebt. In het dossier staan de verhoren met de getuigen en verdachten, het bewijsmateriaal, proces-verbalen, plattegrond, lijkschouwingrapport en foto's. In de crime database kun je namen, kentekens en bewijs opzoeken. Wanneer je de naam van een bedrijf tegenkomt, kijk je op de website van het bedrijf voor informatie.Een verhoor met een getuige in de database tijdens moordspel

Beschikbaarheid

Een moordzaak kan 7 dagen per week, 24 uur per dag besteld worden. Jij beslist wanneer je met het onderzoek start. Hoe lang het onderzoek gemiddeld duurt, staat telkens bij de moordzaak aangegeven. De duur is tevens afhankelijk van hoe snel jij de aanwijzingen kunt vinden. Je hebt toegang tot de online database voor drie maanden of tot je de zaak hebt volbracht. Je kunt dit dus gerust verdelen over meerdere avonden of zelfs weken, mocht dit beter uitkomen. Blijk je niet voldoende tijd te hebben? Stuur ons een bericht en wij kunnen dit kosteloos verlengen.


Twee moordzaken tegelijk

Wanneer je twee verschillende moordzaken tegelijk wenst te bestellen, doe dit dan met twee verschillende e-mailadressen. Wanneer je twee verschillende moordzaken op hetzelfde e-mailadres bestelt, krijg je ook de informatie en bewijsmaterialen van de twee moordzaken tegelijk te zien. Dit kan tijdens het moordonderzoek voor veel verwarring zorgen. Je kunt daarom beter twee verschillende accounts aanmaken.Plattegrond plaats delict

Bestelprocedure moordzaak

Je kunt een moordzaak bestellen door de zaak naar keuze te bestellen. Het is tevens mogelijk het fysieke dossier bij te bestellen. Na het plaatsen van de bestelling heb je direct toegang tot het digitale dossier.Moordspel dossier

Levering fysiek dossier

Wanneer je naast toegang tot het digitale dossier ook het fysieke dossier hebt besteld, wordt het fysieke dossier via post naar je verzonden. Het is mogelijk om meerdere fysieke dossiers te bestellen. Wij kunnen de dossiers niet individueel verzenden. De dossiers worden gezamenlijk naar één adres verzonden. Onze pakketten worden binnen Nederland met track & trace verzonden. Een dossier naar België wordt met de reguliere post via PostNL verzonden. Wanneer het pakket is verzonden, ontvang je hiervan een bevestiging via e-mail.Moordspel ontvoering slachtoffer

Betaalmogelijkheden

Je kunt jouw bestelling betalen via iDeal, factuur of Paypal. Voor betaling via Paypal worden de aanvullende kosten van Paypal in rekening gebracht. Wanneer je kiest voor het betalen via factuur, dient de betaling eerst op onze rekening te staan, voordat je toegang tot het digitale dossier krijgt of wij het fysieke dossier verzenden.


Moordzaak in België

Een moordzaak kan ook in België plaatsvinden. Een moordzaak in België werkt hetzelfde als in Nederland. Je kunt de bestelling plaatsen door het bestelformulier van de moordzaak naar keuze in te vullen.Foto's bewijs

Annuleren moordzaak

Na het afronden van de bestelprocedure en betaling, heb je direct toegang tot de online crime database. Het is hierna niet meer mogelijk om de bestelling te annuleren. De bestelling van een fysiek dossier kan wel geannulleerd worden. Wanneer je een ontvangen dossier wenst te retourneren, kan dit wanneer wij het ongeopende dossier retour ontvangen. De verzendkosten voor het retourneren van het dossier zijn voor de klant.

Nationaal Burger Recherche Dienst

Bij de Nationaal Burger Recherche Dienst (NBRD) kun je als burger een moordzaak oplossen. Onopgeloste moordzaken worden door de politie aan de NBRD overhandigd. Wanneer er nieuwe informatie aan het licht komt, krijgen burgers de kans het moorddossier in te zien en zo hopelijk de zaak alsnog op te lossen.


NBRD

Postbus 15734, 1001 NE Amsterdam

+31 (0)88 408 0888

info@nbrd.nl

Ma-Vr: 09.00 - 17.00 uur


Neem contact op