Hoe werkt het moordonderzoek?

Realistisch politiedossier voor een online moordspel

Moordonderzoek

Tijdens een moordonderzoek ga je zelfstandig of met een team een realistische cold case oplossen met behulp van het politiedossier. Je onderzoekt de bewijsmaterialen, leest de politieverhoren en gaat op zoek naar de connectie tussen de slachtoffers om de dader te ontmaskeren. Het volledige politiedossier staat in de online crime database. Ter uitbreiding kun je ook het fysieke dossier via post bestellen.

Deelnemers

Een moordzaak is geschikt om zelfstandig of met een team op te lossen. De moordzaken zijn beschikbaar voor groepen t/m 100 personen. Iedere deelnemer ontvangt eigen inloggegevens voor de online crime database. Hierdoor kan het moordonderzoek bij elkaar of op afstand plaatsvinden. De groep is volledig naar wens in te delen. Laat bijvoorbeeld de deelnemers individueel of als team(s) aan het moordonderzoek werken. Het is ook mogelijk een competitie-element toe te voegen door de individuele deelnemers of teams tegen elkaar te laten strijden wie de moord als eerste kan oplossen.

Benodigdheden

Een computer, laptop of iPad met internetverbinding.

Een verhoor met een getuige in de database tijdens moordspel

Duur

De duur van een moordzaak is mede afhankelijk van het aantal deelnemers en of de deelnemers onderling overleggen. Wanneer je met 12 personen aan een moordzaak werkt, ontdek je waarschijnlijk sneller de dader dan wanneer je met 2 personen bent. Meer informatie over de duur staat aangegeven bij de moordzaak.

Inhoud moorddossier

Het digitale politiedossier bevat alle informatie die je voor het onderzoek nodig hebt. In het dossier staan de verhoren met de getuigen en verdachten, het bewijsmateriaal, proces-verbalen, plattegrond, lijkschouwingrapport en foto's. In de crime database kun je namen, kentekens, beveiligingsbeelden en bewijs opzoeken. Wanneer je de naam van een bedrijf tegenkomt, kijk je op de website van het bedrijf voor meer informatie.

Plattegrond plaats delict

Bestelprocedure moordzaak

Je kunt een moordzaak bestellen door de zaak naar keuze te bestellen. Het is tevens mogelijk het fysieke dossier bij te bestellen. Na het plaatsen van de bestelling heb je direct toegang tot de online crime database met het digitale dossier.

Levering fysiek dossier

Wanneer je naast toegang tot het digitale dossier ook het fysieke dossier hebt besteld, wordt het dossier via post naar je verzonden. Bestellingen op werkdagen voor 13:00 uur ontvangen en betaald, worden dezelfde dag verzonden. Het is ook mogelijk om meerdere fysieke dossiers te bestellen.

Moordspel dossier

Beschikbaarheid

Een online moordzaak kan 7 dagen per week, 24 uur per dag besteld worden. Jij beslist wanneer je met het onderzoek start. Afhankelijk van het aantal deelnemers beslis jij of je de moordzaak in een avond of verdeeld over meerdere dagen gaat oplossen. Je hebt 3 maanden toegang tot de online database of tot je de zaak hebt volbracht. Heb je geen tijd gehad om het moordonderzoek af te ronden? Stuur ons een e-mail en wij verlengen kosteloos de toegang tot de crime database.

Inhoud van het politiedossier voor een moordspel

Twee moordzaken tegelijk

Wanneer je twee verschillende moordzaken tegelijk wenst te bestellen, doe je dit met twee verschillende e-mailadressen aangezien toegang tot twee verschillende dossiers tegelijk voor verwarring kan zorgen.

Moordspel ontvoering slachtoffer

Betaalmogelijkheden

Je kunt de bestelling betalen via iDeal, factuur of Paypal. Voor betaling via Paypal worden de aanvullende kosten van Paypal in rekening gebracht. Bij betaling via factuur dient het bedrag eerst op onze rekening te staan voor je toegang krijgt tot de crime database en eventueel het fysieke dossier wordt verzonden. Bij betalingen via iDeal wordt de toegang direct automatisch geactiveerd.

Moordzaak in België

Een moordzaak kan ook in België plaatsvinden. Een moordzaak in België werkt hetzelfde als in Nederland.

Foto's bewijs

Annuleren moordzaak

Na het afronden van de bestelprocedure en betaling heb je direct toegang tot de online crime database. Het is hierna niet meer mogelijk om de bestelling te annuleren. De bestelling van een fysiek dossier kan wel binnen 14 dagen geannuleerd worden. Wanneer je een ontvangen dossier wenst te annuleren, kan dit alleen wanneer wij het ongeopende dossier retour ontvangen. De verzendkosten voor het retourneren van het dossier zijn voor de klant.

Nationaal Burger Recherche Dienst

Bij de Nationaal Burger Recherche Dienst (NBRD) kun je als burger een realistische moordzaak oplossen. Je ontvangt toegang tot de online crime database met het politiedossier, foto's, lijkschouwingsrapport en video's van verhoren en beveiligingscamera's. Het is tevens mogelijk het fysieke dossier via post te ontvangen. Je kunt een moordzaak 7 dagen per week en 24 uur per dag starten door je aan te melden voor een moordzaak.


NBRD

Postbus 15734, 1001 NE Amsterdam
+31 (0)88 408 0888
info@nbrd.nl
Ma-Vr: 09.00 - 17.00 uur


Neem contact op