VEELGESTELDE VRAGEN


 • Veelgestelde vragen Team moordzaken
 • 1. Kan een moordzaak met een iPad of smartphone volbracht worden.  Tijdens het onderzoek kun je gebruikmaken van een iPad met wifi of 4G verbinding. Wij raden het af om alleen maar gebruik te maken van een smartphone aangezien het scherm hiervan te klein is om de volledige crime database goed in beeld te krijgen.

 • 2. Waar kan het onderzoek plaatsvinden?  Het onderzoeken van een moordzaak vindt in principe bij jou thuis of op een door jou gekozen locatie plaats. Dit kan dus overal in Nederland én België. Voor het onderzoeken van een moordzaak dienen jullie te beschikken over minimaal twee, maar bij voorkeur drie computers of iPads met internetverbinding en een mobiele telefoon. Wij adviseren gebruik te maken van in ieder geval één computer of laptop zodat gezamenlijk de introductievideo met reconstructie bekeken kan worden. Een iPad is voor 12 deelnemers vaak een iets te klein scherm om dit goed te kunnen zien. Gedurende het onderzoek dienen jullie in te loggen op onze online crime database. Om deze reden dienen jullie te beschikken over een internetverbinding gedurende het onderzoek.

 • 3. Is de rechercheur tijdens het onderzoek op onze locatie?  Onze rechercheur is niet op jouw locatie aanwezig, dit is ook niet nodig voor het onderzoek. Voor het moordonderzoek is er geen voorbereiding nodig en het onderzoek kan zonder onze aanwezigheid worden opgelost. Onze rechercheur kan de moordzaak hierdoor volledig op afstand via telefoon en e-mail begeleiden.

 • 4. Ik heb geen factuur via e-mail ontvangen, wat nu?  De automatisch via e-mail verzonden orderbevestiging is tevens de factuur van jouw bestelling. De betaalgegevens staan onderin de verzonden e-mail. Controleer voor de zekerheid ook de spamfolder. Het komt helaas wel eens voor dat een internetprovider de automatisch verzonden bevestiging/factuur weigert en je hierdoor niet de e-mail ontvangt. Je kunt op onze website inloggen en via jouw klantgegevens alsnog de factuur bekijken en printen. Uiteraard kun je ook contact opnemen, waarna wij de factuur nog eens via e-mail kunnen versturen.

 • 5. Hoe lang duurt een moordonderzoek voor teams van 6 t/m 12 personen?  Een moordspel voor teams van 6 t/m 12 personen, duurt gemiddeld 3,5 uur.

 • 6. Hebben wij internet nodig?  Aangezien je voor het onderzoeken van de moorden dient in te loggen op onze online crime databank, heb je inderdaad internet nodig gedurende het moordonderzoek.

 • 7. Hoe kan ik mijn bestelling betalen?  Na het plaatsen van een bestelling krijg je de mogelijkheid de bestelling via iDeal, Paypal of factuur te betalen. Wanneer je kiest voor iDeal, kun je direct via internetbankieren het bedrag betalen. De keuze Paypal verwijst je door naar de Paypal betaalpagina. Wanneer je kiest voor betalen via factuur ontvang je direct na het verwerken van je bestelling een bevestiging en factuur via e-mail. De factuur is tevens na het inloggen op onze website te bekijken.

 • 8. Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?  Om er zeker van te zijn dat je de dossiers op tijd ontvangt, adviseren wij in ieder geval vijf werkdagen voor het geplande moordoonderzoek de bestelling te plaatsen. Bestellingen die wij voor 13:00 uur op een werkdag ontvangen en binnen één week na het plaatsen van de bestelling moeten plaatsvinden, worden dezelfde dag verzonden. Wanneer je de bestelling eerder plaatst, wordt het pakket uiterlijk een week voor de geplande datum verzonden. Onze pakketten worden met track & trace verzonden naar Nederland en België. Wanneer de dossiers zijn verzonden, ontvang je hiervan een bevestiging via e-mail.

 • 9. wat hebben wij voor een moordonderzoek nodig?  Voor een moordonderzoek voor 6 t/m 12 personen, dienen jullie te beschikken over minimaal twee, maar bij voorkeur drie computers of iPads met internetverbinding en een mobiele telefoon. Wij adviseren gebruik te maken van in ieder geval één computer of laptop zodat gezamenlijk de introductievideo met reconstructie bekeken kan worden. Een iPad is voor 12 deelnemers vaak een iets te klein scherm om dit goed te kunnen zien. Gedurende het onderzoek dienten jullie in te loggen op onze online crime databank. Om deze reden dien je te beschikken over een internetverbinding.

 • 10. Kunnen wij een pauze houden tijdens het moordonderzoek?  Aangezien de moordzaak binnen een bepaalde tijd opgelost moet zijn, is het niet mogelijk een pauze tijdens het moordonderzoek te houden. Onze ervaring is ook dat de deelnemers gedurende het onderzoek geen pauze willen houden.

 • 11. Worden er verzendkosten in rekening gebracht?  Voor een zending binnen Nederland wordt € 5,95 aan verzendkosten in rekening gebracht. Voor een zending naar België betaal je € 13,25. Dit is beiden inclusief de kosten voor het retourneren van het pakket. Je ontvangt van ons een reeds betaald retouretiket voor het terugsturen van het pakket.

 • 12. Mogen wij de dossiers houden?  Je kunt de dossiers van een moordzaak voor 6 t/m 12 personen niet behouden, de dossiers en alle bijbehorende materialen dienen binnen vijf werkdagen na het volbrengen volledig geretourneerd te worden. Je ontvangt in het pakket een reeds betaald retouretiket voor het terugsturen van de dossiers.

Nationaal Burger Recherche Dienst

Onopgeloste zaken worden door de politie aan de NBRD overhandigd.
Wanneer er nieuwe informatie aan het licht komt, krijgen burgers de kans het dossier in te zien en zo hopelijk de zaak alsnog op te lossen.


NBRD

Postbus 15734, 1001 NE Amsterdam

+31 (0)88 408 0888

info@nbrd.nl

Ma-Vr: 09.00 - 17.00 uur


Neem contact op