MOORDZAKEN BLOG


Hieronder kun je onze blogartikelen lezen over het oplossen van een moordzaak en alles dat hiermee te maken heeft. Denk jij het in je te hebben om zelf een moord op te lossen? Bekijk dan de openstaande moordzaken.

Een plaats delict onderzoek

Op 3 januari om 08:00 uur schrikken de bewoners van de Jan van Korenstraat wakker van een luide knal. Even later volgt er een tweede. Een grote groep verzamelt zich buiten om te kijken wat er aan de hand is. De knallen komen uit het huis van meneer De Vries. Mevrouw Bakker is al met haar mobiel 112 aan het bellen.

Lees meer...

Een beeldscherm met het woord security tegen cybercrime

Naar aanleiding van de jaarcijfers van de politie over 2019 is er ophef ontstaan over de stijgende cijfers met betrekking tot internetoplichting. Betaalfraude is met 64% gestegen en cybercrime met 67%. Maar wat wordt er eigenlijk verstaan onder internetoplichting en cybercrime?

Lees meer...

Hoe help je als burger bij het oplossen van een cold case

Als burger is het prettig om vertrouwen te hebben in de politie. Bij een ernstige situatie, zoals een moord, gaan we ervan uit dat de politie alles op alles zet om de zaak op te lossen. Toch lukt dit helaas niet altijd.

Lees meer...

Handen op een laptop

Je hebt vast weleens van het “Dark web” gehoord; een onderdeel van het web dat niet zomaar bereikbaar is en wat veel mensen associëren met illegale activiteiten. Maar wat is het dark web precies? En in hoeverre vinden hier ook daadwerkelijk illegale activiteiten op plaats?

Lees meer...

Hoe maak je een bewijsbord in een moordonderzoek?

In misdaadseries en films wordt er vaak gebruik gemaakt van een bewijsbord. Hierin worden de belangrijkste feiten uit een moordzaak overzichtelijk bij elkaar weergegeven op een groot bord. Vaak worden verbanden aangegeven door een rood draad

Lees meer...

Onderzoeken van een moordzaak: hoe werkt dat?

Wanneer er een moord heeft plaatsgevonden, start de politie verschillende onderzoeken: een opsporingsonderzoek en een forensisch onderzoek. Forensisch betekent ‘gerechtelijk’: dit onderzoek dient dus als voorbereiding op een rechtszaak.

Lees meer...

Nationaal Burger Recherche Dienst

Bij de Nationaal Burger Recherche Dienst (NBRD) kun je als burger een moordzaak oplossen. Onopgeloste moordzaken worden door de politie aan de NBRD overhandigd. Wanneer er nieuwe informatie aan het licht komt, krijgen burgers de kans het moorddossier in te zien en zo hopelijk de zaak alsnog op te lossen.


NBRD

Postbus 15734, 1001 NE Amsterdam

+31 (0)88 408 0888

info@nbrd.nl

Ma-Vr: 09.00 - 17.00 uur


Neem contact op